Om

Daniel Davidsen

Født og opvokset i København og uddannet som tonemester/sound engineer i Danmark og USA. Gennem studier og arbejde har jeg altid søgt at opbygge og fastholde et tillidsfuldt samarbejde med musikerne. Jeg kombinerer rollerne som tonemester og producer og har fokus på både teknik og musik.

Mine erfaringer fra Danmark, Sverige og USA omfatter mange musikalske stilarter og jeg har særlig erfaring med solo piano og symfoniorkestre. Transportabelt udstyr fra Merging Technologies har gjort det muligt at optage symfoniorkestre i Danmark og Sverige: Copenhagen Phil, Danmarks Underholdningsorkester, Odense Symfoniorkester og Malmö Symfoniorkester. Mit arbejde er repræsenteret på danske, svenske, finske og amerikanske labels. Nærmere oplysninger findes under diskografi.

Min formelle uddannelse startede med en bachelorgrad i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Herefter fik jeg både en bacelorgrad og en mastergrad i tonemesterstudier fra DKDM.

Awards and honours include:

  • A gold award in the Audio Engineering Society (AES) student recording competition (2015)
  • GRAMMY certificate as mix engineer for Joan Tower’s album ‘Stroke’, nominated for “Best Classical Contemporary Composition” (2015)
  • First tonmeister/producer ever to receive the Léonie Sonning Talent Prize in (2017)
  • First tonmeister/producer ever to receive the two-year Young Elite Career Grant from the Danish Art Foundation (2018)
  • International Classical Music Awards 2020 (ICMA) in the category “Symphonic Music” as recording engineer
  • International Classical Music Awards 2020 (ICMA) in the special category “Recording of the Year” as recording engineer

Radiointerview 5. juli, 2018: Kulturen på P1, DR
Tore Leifer, vært
Den Unge Elite

Flere oplysninger findes på Linkedin og under nyheder på denne hjemmeside.